WORK_Sagaponack

I was part of the design team at Russell Riccardi Architect that designed the addition. Project was modeled in Revit to make a strong connection of new and old. Addition to existing house in Sagaponack. House was featured in Cottage and Garden magazine.

Inspired by architect Norman Jaffe, the saltbox-style modern was designed by his apprentice, Mark C. Matthews, on a site with sweeping ocean views and farm fields on three sides. Angled on the lot to capture passive solar energy, the house featured warm cherrywood accents, walls clad in cedar, flagstone flooring, and huge skylights.

Another pressing goal was to blend indoor and outdoor living areas. Russell achieved this by creating a “dining barn,” now our favorite room in the house, complete with a gas fireplace, pocket doors, and a 16-foot-long dining table that accommodates large informal parties and family gatherings on holidays. On warm nights, sliding doors can be opened to connect the dining barn to the outdoor lounge space, allowing the sounds of the ocean to flow through the house.

https://www.cottagesgardens.com/a-circa-1974-sagaponack-home-gets-reimagined-for-fourth-generation-locals/

1/1
  • LinkedIn Black Square

© 2020 ADAM VANN HAMLIN RA. ALL RIGHTS RESERVED